Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /mnt/web004/b3/94/53253294/htdocs/administrator/components/com_poweradmin/models/menuitem.php on line 375 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /mnt/web004/b3/94/53253294/htdocs/administrator/components/com_poweradmin/models/menuitem.php on line 375 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /mnt/web004/b3/94/53253294/htdocs/libraries/joomla/application/application.php on line 481 Blog dakgootfilters
1 home versie 1.0.jpg2 home versie 1.0.jpg3 home versie 1.0.jpg4 home versie 1.0.jpg5 home versie 1.0.jpg6 home versie 1.0.jpg

Blogs

 • RTL4 LifestyleXperience

  (Laatste nieuws)

  Open or Close

  Dakgootfilters zijn op zondag 9 november 2014 om 15.20 uur te zien in het programma LifestyleXperience op RTL4. Presentator Ferry de Graaf komt op bezoek bij een installatie en laat zelf zien hoe eenvoudig het is om dakgootfilters te installeren. De herhaling is te zien op zaterdag 15 november 2014 om 13.25 uur.  Kan je niet wachten klik dan hier.

 • Brochure De Propere Goot BV

  (Laatste nieuws)

  Open or Close
  MEI 2014 - BROCHURE PRODUCTEN VAN DE PROPERE GOOT BV

  Deze brochure kunt u aanvragen via info@deproperegoot.nl.

 • Artikel Stentor januari 2014

  (Laatste nieuws)

  Open or Close

  16 januari 2014 - ARTIKEL in Stentor van 15 januari 2014

  Hier vindt u het artikel over het plaatsen van dakgootfilters door Van Vemde Schilders uit Epe in de Stentor van 15 januari 2014. Stentor biedt regionaal nieuws uit jouw wereld.

  Klik hier voor het gehele artikel.

 • Artikel Klusvisie september 2013

  (Laatste nieuws)

  Open or Close

  13 september 2013 - ARTIKEL KLUSVISIE SEPTEMBER 2013

  Hier vindt u het artikel over de dakgootfilters van De Propere Goot in de Klusvisie no. 5 van september 2013. Klusvisie is hét vakblad voor het professionele klussen & onderhoudsbedrijf.

 • Artikel OnderhoudNL Magazine

  (Laatste nieuws)

  Open or Close

  13 september 2013 - ARTIKEL OnderhoudNL Magazine september 2013

  Hier vindt u het artikel over de dakgootfilters van De Propere Goot in OnderhoudNL Magazine van september 2013. OnderhoudNL Magazine is het maandelijkse verenigingsblad voor ondernemers in de schilders-, onderhouds-, glaszet- en metaalconserveringsbranche.

 • Nieuw type dakgootfilters

  (Thema veiligheid)

  Open or Close
  Mei 2013
   
  De huidige lijn aan dakgootfilters heeft, op basis van klantwensen, een aanvullende lijn erbij gekregen. De dakgootfilters uit deze lijn zijn behandeld met een coating die ze volledig vlamdovend maken. Hierdoor is het risico dat vuurwerk, sigaretten en/of aanverwante artikelen de dakgootfilters in brand laten vliegen volledig weggenomen. Vooral in stedelijke gebieden is vlamdovend een eis vanuit bijvoorbeeld woningcorporaties. De dakgootfilters uit deze lijn voldoen vanaf 1 juni 2013 aan de gestelde eisen. De dakgootfilters kunnen besteld worden met als extra vermelding vlamdovend.
   
 • Verstopte dakgoot

  (Thema weersomstandigheden )

  Open or Close

  29 september 2012 - Verstopte dakgoot

   

  image

  Ergens in de zomer begon het: bij een hoosbui overstroomde de dakgoot. Eerst dachten we nog dat het aan de hoosbui lag, maar later overstroomde hij ook als het een normale bui was. Dagen na de regenbui was de dakgoot gevuld met water.

  Misschien zit het bovenin, dachten we. Uit het raam hangend, trok ik met een bezem langs het verbindingspunt tussen dakgoot en afvoer. Het water klotste over de rand van de goot heen. Er gebeurde weinig. Alleen stroomde het water royaal langs de afvoerpijp naar beneden. Aan het eind van de dag was de goot leeg.

  Bij elke regenbui kletterde het water de 7 meter uit de dakgoot naar beneden. Op de hoek het ergste. Daar stroomde een heuse waterstraal naar beneden. Midden in de verse grond van het moestuintje in aanleg. De grond klonterde binnen een week samen tot een amorfe massa.

  De kauwtjes lieten zich afschrikken door het kanaal voor hun huis. Ik zag ze met een plons het water induiken en in de holte onder het dak verdwijnen. Die kwamen vrijwel dagelijks met een nat pak thuis.

  Misschien moet je het vuil er bovenin uithalen, zei Inge. Ik zette de trap dapper neer en zou die klus wel even klaren. De trap haalde de dakgoot niet. Ik probeerde een dappere poging maar ontdekte ergens halverwege dat de goot wel erg hoog was. Ik liep langs het raam van de eerste verdieping. Het was nog een hele weg. En hoe kon ik ooit in die dakgoot kijken als ik op de bovenste trede stond. Ik droop weer af naar beneden.

  Nog een poging een dag en een regenbui later, kwam ik een paar tredes hoger. Maar het was nog altijd niet hoog genoeg. Het werd tijd voor rigide maatregelen. ‘Straks moet de hele boel uitgegraven worden’, zei ik. Ik zag de bui al hangen.

  Een kennis zou wel even kijken en er iets opleggen zodat de bladeren niet meer in de afvoer zouden komen. Hij kwam niet, maar de overstromingen bleven en werden zelfs iedere keer sterker. Met een aardige bui, hoosde de goot over en viel een flinke plons water recht naar beneden. De verse grond van de moestuin spatte op. Zo sterk dat de muur onderop helemaal zwart zag.

  Dat kon echt niet. We moesten maar een ander middel inzetten en op zoek naar een loodgieter die voor ons wilde kijken. Ik kreeg rode dollartekens in mijn ogen. Dat zou geld gaan kosten. Een eigen huis levert meer ellende op dan voordeel, dacht ik. De hypotheek drukt zwaar op de maandelijkse lasten. En het levert weinig op. Bovendien mag je bij elk wissewasje mannetjes bellen in de hoop dat zij het voor een acceptabel bedrag oplossen.

  Inge ging aan de slag, belde het ene bedrijf na het andere. Niemand kon een prijsindicatie geven – we moeten het zien voor we iets kunnen zeggen –, tot iemand uit Amstelveen het wel voor 130 euro wilde doen. Na afloop contant betalen. Die middag was nog wel een gaatje.

  Ze had het geld net gehaald en het busje stond al in de straat. Helemaal geen ladder of afvoerdekseltje. ‘Mevrouw het heeft helemaal geen zin om zo’n ding te installeren. Dan kunt u elk jaar bladeren uit de dakgoot scheppen.’ Hij keek met afgrijzen naar boven en pakte ee n boor. Hij draaide een gat in de afvoer, hengelde er wat troep uit. ‘Mevrouw pas op’, riep hij nog. Waarna het water uit het kleine gaatje spoot zoals bij een brandweerspuit. Het hele stukje stoep voor het huis lag onder water. Tot aan de drempel van de voordeur stond het.

  Daarna wurmde de loodgieter een ontstopper door het gaatje in de afvoer. In de bocht van de afvoer had zich een enorme massa bladeren en ander vuil verzameld. Hij moest er flink voor duwen en trekken om het eruit te krijgen. ‘Ik denk dat ik erdoor ben’, zei hij. Daarna liet hij een gieter water leeglopen in het boorgaatje. Het liep weg.

  Hij incasseerde de 130 euro en gaf zijn garantie. Als de goot nog steeds verstopt zit, komen ze terug. En verdween van het werkje. Een halfuurtje was hij bezig geweest. Ik had het er niet zelf voor kunnen doen. Hoeveel tijd zou ik er niet mee bezig zijn geweest? Daar wil ik even niet aan denken. • De ladder is geen werkplek

  (Thema veiligheid)

  Open or Close

  DE LADDER IS GEEN WERKPLEK

  Zoals we al in een eerder blog lieten weten, gebeuren veel ongevallen wanneer gebruik wordt gemaakt van ladders bij werkzaamheden. Arbouw schreef hierover een helder artikel.

  Wanneer mag je wel en wanneer niet vanaf een ladder werken? En als het dan mag, op welke manier is het dan het veiligst?

  Nog meer informatie hebben zij staan op de website www.werkveiligophoogte.nl

  Maar het lezen van dit artikel verschaft al heel wat informatie! 

 • Neerslag en verzekering

  (Thema verzekeringen)

  Open or Close
  NEERSLAG EN VERZEKERINGEN

  Veel inboedelverzekeringen en opstalverzekeringen dekken schade die gevolg is van directe en indirecte neerslag. Directe neerslag komt rechtstreeks door een onvoorziene opening in uw huis naar binnen. Hierbij kunt u denken aan lekkages of het overlopen van daken en dakgoten. Een open raam of deur valt daar dus niet onder. Indirecte neerslag heeft te maken met de mate waarin het regent. Als u schade heeft ondervonden van een enorme, plaatselijke regenbui, dan wordt dat indirecte neerslag genoemd.

  De gevolgschade van directe en indirecte neerslag wordt in de regel door de inboedelverzekeringen en opstalverzekeringen gedekt. Wat niet gedekt wordt (helaas voor velen) zijn de reparatiekosten aan daken of dakgoten. Ook het opsporen van lekkage, wat een tijdrovende en dus kostbare zaak kan zijn, wordt niet gedekt. Dat geldt ook als de lekkage is ontstaan door achterstallig onderhoud, schimmel, insecten en andere zaken die u zelf had kunnen voorkomen.

  Regelmatig onderhoud aan uw huis is belangrijk. Dat is nog steeds de beste manier om schade te voorkomen. De installatie van dakgootfilters maakt het jaarlijks onderhouden van dakgoten overbodig, kunt u het ook niet vergeten, bent u verzekert van een goed werkende dakgoot en voldoet u aan de eisen van uw verzekeraar.
  Voor meer informatie bezoekt u de pagina op de website van uw verzekeraar met de polisvoorwaarden van uw inboedelverzekering en/of opstalverzekering.
 • Oplichting

  (Thema veiligheid)

  Open or Close
  OPLICHTING

  Recent zagen wij het volgende artikel voorbij komen. Steeds vaker wordt misbruik gemaakt van dit soort situaties. Kijk dus altijd goed uit met wie u in dienst neemt en kies voor gekwalificeerde vakmensen.

  "Politie Gelderland-midden waarschuwing voor oplichters.

  De politie waarschuwt voor klussers die zich aanbieden om dakgoten schoon te maken. Op 19 juli rond 12 uur kon de politie voorkomen dat een echtpaar (beiden 74 jaar) uit Zevenaar slachtoffer werd van mogelijke oplichting.

  Daarvoor belden twee mannen aan die zich voorstelden als medewerkers van een bedrijf uit 's Hertogenbosch, dat zich gespecialieerd heeft in het reinigen van dakgoten. Er werd een schappelijk bedrag gevraagd en het echtpaar ging hiermee akkoord. Korte tijd later meldden de klussers dat de dakgoot defect was en gerepareerd moest worden. Daarop werd een contract opgesteld en voorgelegd. De man en de vrouw waren kennelijk overdonderd en tekenden het contract, dat hen meer dan 1300 euro zou kosten.

  Getuigen meldden echter dat zij gezien hadden dat de `klussers' een dakleer in de dakgoot kapot trokken. De politie werd gebeld; de politie-ambtenaren grepen in en stuurden de twee dakgootreinigers weg."